Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

DIY : Βραχιολάκια Kumihimo!

Γεια σας κορίτσια μου!
Είναι δεύτερη μέρα σήμερα με λιακάδα και ήδη νιώθω τόσο ευδιάθετη! Σα το σαλιγκάρι μετά τη βροχή, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι που να πάω βόλτα να λιάσω το κορμάκι μου που κόντεψε να μουχλιάσει με τόσες βροχές.
Η χαρά μου είναι μεγάλη και γιατί αύριο θα κατέβω στην Αθήνα για την υπέροχη συνάντηση των Greek Beauty Bloggers, που θα γίνει στα γραφεία της L' Oreal και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον επίσημο hair & make up artist Δημήτρη Γιαννέτο αλλά και όλη την ομάδα της L'Oreal ! Θα συνταξιδεύσω με άλλες τρεις αγαπημένες bloggers, τη Νατάσα, του Νatasa make up-nails , και τις Μυρόνα και Φανή, τα κορίτσια του Our walking closet's secrets . Νιώθω σα να πηγαίνω πενταήμερη!
Λέγοντας για πενταήμερη θυμήθηκα τα βραχιολάκια που φόραγα στα 17 μου και ήταν τρελή μόδα τότε ( 40 μέρες μέσα στην κιβωτό αυτά πλέκαμε με τον παλιό μου συμμαθητή , το Νώε). Εκείνα τα φτιάχναμε με κόμπους, πολλούς κόμπους, συνήθως κάτω από το θρανίο. Για σήμερα όμως έχω μια άλλη πρόταση για εσάς.
Εμείς θα πλέξουμε βραχιολάκια με την τεχνική Kumihimo. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube με το tag "kumihimo" ή "circle friendship bracelets". Η τεχνική είναι πολύ απλή και επαναλαμβανόμενη και για του λόγου το αληθές το βραχιολάκι στις φωτογραφίες το φτιάχνει η πεντάχρονη κόρη μου, η Βάλια. Τα βραχιολάκια αυτά είναι ένας ωραίος και δημιουργικός τρόπος να σκοτώσει κανείς την ώρα του ή να απασχολήσει παιδάκια (ειδικά σε εξόδους για φαγητό, έφτιαξε ο καιρός δε θα πάμε για κανένα ουζάκι;).
Ας δούμε τι χρειαζόμαστε:
 • Ένα κομμάτι χαρτόνι για να κόψουμε ένα δίσκο με διάμετρο περίπου 12 εκ.(λίγο πάνω , λίγο κάτω μη σας απασχολεί ιδιαίτερα)
 • 7 κομμάτια μαλλιού για πλέξιμο περίπου 40-45 εκ. (ανάλογα και το χέρι)
 • ψαλίδι και χάρακα

Σχεδιάζουμε το δίσκο
1) Παίρνουμε το χαρτόνι και με τη βοήθεια ένος καπακιού (ή πιάτου ή διαβήτη ή ό,τι άλλο βρείτε μπροστά σας ή και με ελεύθερο σχέδιο) κόβουμε ένα δίσκο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία η διάμετρος του, ο δικός μας έχει 12 εκ. διάμετρο (και έχω ετοιμάσει δύο γιατί δύο είναι και οι κόρες μου και θα έχουμε μαλλιοτραβήγματα διαφορετικά).

Κόβουμε μια τρύπα στη μέση και άλλες 8 ψαλιδιές
2) Είτε με χάρακα, είτε με το μάτι σημειώνουμε ένα μικρό κύκλο στη μέση του δίσκου μας και 8 μικρές ακτίνες στην περίμετρο του δίσκου. Κόβουμε το μικρό κύκλο στη μέση δημιουργώντας έτσι μια τρυπούλα και κάνουμε και 8 μικρές ψαλιδιές στην περίμετρο.
Τις ψαλιδιές μπορείτε να τις κάνετε και λίιιιγο πιο φαρδιές, αναλόγως το νήμα σας.

Δένουμε με κόμπο όλα τα νήματα μαζί
3) Παίρνετε τα 7 κομμάτια μαλλιού και τα πιάνετε όλα με ένα κόμπο στη μια τους άκρη. Εδώ μπορώ να σημειώσω πως τα βραχιολάκια αυτά μπορούν να γίνουν με ό,τι νήματα έχετε στο σπίτι. Εμείς τα φτιάξαμε με μαλλί για πλέξιμο, σκουπιντού (πλαστικά κορδονάκια για παιδικές χειροκατασκευές), σπάγγο (που είχε ο παππούς στα εργαλεία του) και λεπτό χρωματιστό σύρμα.

Περνάμε το κάθε νήμα σε μία θέση και μένει και μια κενή
4) Περνάτε τα νήματα μέσα από την τρύπα και βάζετε από ένα νήμα σε κάθε θέση. Η όγδοη θα μείνει κενή. Σε περίπτωση που ο κόμπος σας είναι μικρός ή η τρύπα που κόψατε μεγάλη, στρερεώνετε τον κόμπο με λίγο σελοτέιπ.

Παίρνουμε το κόκκινο νήμα και μετράμε...
5) Αρχίζει το πλέξιμο του βραχιολιού.Εδώ θα το εξηγήσουμε με τα χρώματα. Από την κενή θέση μετράμε και παίρνουμε το τρίτο νήμα. Εδώ εμείς πέρνουμε το κόκκινο. Το βάζουμε στην κενή θέση και γυρίζουμε αριστερά το δίσκο μας.

ένα, δύο, τρία και τσουπ! το βάζουμε στη θέση
Παίρνουμε το νήμα και μετράμε...
6) Ομοίως μετράμε πάλι από την κενή θέση και παίρνουμε το τρίτο νήμα και το βάζουμε στην κενή θέση. Εδώ παίρνουμε το κίτρινο. Γυρίζουμε αριστερόστροφα το δίσκο μας. Πρέπει να θυμόμαστε και να γυρίζουμε το δίσκο μας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Ίσως σημειώνοντας με ένα βελάκι πάνω στο δίσκο να μην μπερδευόμαστε. Η κόρη μου έχει φτιάξει πολλά και το έχει πάρει το "κολάι" !
...ένα, δυο, τρία και το βάζουμε στην κενή θέση.

Παίρνουμε το νήμα, μετράμε 1-2-3 και...
7) Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μετρώντας 1-2-3. Είναι σημαντικό να γυρίζουμε πάντα προς την ίδια φορά το δίσκο μας. Σιγά σιγά θα δούμε από την πίσω πλευρά του δίσκου μας να δημιουργείται το βραχιόλι μας. Συνεχίζουμε να πλέκουμε μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό μήκος. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη, πολύ ευκολότερη από ότι να τη περιγράψει κανείς :)    Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ σε μέρες που έπρεπε να βρω κάτι να απασχολήσω τις μικρές μου!

...το βάζουμε στην κενή θέση.
Εδώ το βραχιόλι το φτιάχνουμε με 7 διαφορετικά χρώματα για να είναι πιο εύκολα κατανοητό. Είναι πολύ ωραίο σε διχρωμία ( το καλοκαίρι φτιάξαμε πολλά σε κίτρινο-μαύρο και σε άσπρο-μαύρο) και είναι πολύ ωραίο και με άλλα υλικά. Πειραματιστείτε με διάφορα υλικά και χρώματα και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.

8) Αφού το βραχιόλι σας μεγαλώσει αρκετά, απλά βγάζουμε τα νήματα από το δίσκο και τα δένουμε όλα μαζί πάλι σε κόμπο, όπως κάναμε και στην αρχή.


Βγάζουμε τα νήματα και τα δένουμε όλα μαζί σε κόμπο

9) Αφήνουμε ένα μικρό κενό και ξαναπιάνουμε με κόμπο τα νήματα. Αυτό το μικρό κενό θα είναι το κούμπωμα μας, από εκεί μέσα θα περνάει ο πρώτος κόμπος που κάναμε και το βραχιόλι θα παραμένει στη θέση του. Κόβουμε ό,τι περισσεύει.

Με τη βοήθεια ενός μολυβιού εδώ κάνουμε και το δεύτερο κόμπο

Κόβουμε ό,τι περισσεύει.
10) Έτοιμο!!!

Το βραχιολάκι φορεμένο από τη δημιουργό του!Επισυνάπτω και ένα βιντεάκι του youtube, σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δε σας βοηθούν ιδιαίτερα.Αυτή είναι η σημερινή μας χειροτεχνία. Εύκολη και με απλά υλικά, ιδανική για μέρες που έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Από προσωπική εμπειρία, οι χειροτεχνίες βοηθούν και στη διοχέτευση της νευρικότητας ή της υπερέντασης σε κάτι δημιουργικό και χαλαρωτικό. Πλέξτε ένα βραχιολάκι. Εσείς θα ηρεμήσετε και σίγουρα κάποιο πιτσιρίκι θα σας λατρέψει!
Σας φιλώ!!!      xxx

14 σχόλια :

 1. Αυτο το μικρο στρουμπουλο χερακι ειναι θαυματουργο! Μπραβο του! Λοιπον ευκολο ειναι, θα το δοκιμασω με τη μεγαλη μου. Καλα να περασετε στην πρωτευουσα και περιμενουμε πολλες πολλες φωτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχα αυτό το μικρό στρουμπουλό χεράκι είναι να μην πάρει μαρκαδόρο και ψαλίδι!!!
   Τα βραχιολάκια είναι όντως πολύ εύκολα, το καλοκαίρι είχαν μεγάλο σουξέ με χρώματα ομάδων και απασχολούν άνετα τα παιδιά για να πιουν σαν άνθρωποι καφέ οι μαμάδες!

   Διαγραφή
  2. Κυριακή θα ανεβάσω πολλές πολλές φωτό από Αθήνα!

   Διαγραφή
 2. Καλημέρα!
  Ααα, ζηλεύω τρελά για το ταξίδι σας, να περάσετε τέλεια κ να γυρίσετε με πολλές αναμνήσεις - τις οποίες φυσικά θα μοιραστείτε μαζί μας μετά...
  Όσο για τα βραχιολάκια, ε, ναι, η μικρή είναι φυσικό ταλέντο... Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, άλλωστε! Έλιωσα με τις φωτό! Ευχαριστούμε για το βιντεάκι κ την τεχνική, με πείσατε κ θα το επιχειρήσω κ εγώ ΟΤΑΝ βρω λίγο χρόνο!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα πάρεις κλωστές να έχεις στο σπίτι και θα έρθουμε να στο φτιάξουν τα κορίτσια, οκ;

   Διαγραφή
 3. Τέλεια τα βραχιολάκια από το μικρό χεράκι!!!!! Εύκολη τεχνική,απλά θέλει κάποιο χρόνο....μόλις τον βρώ θα τα δοκιμάσω!!Είμαστε έτοιμες νομίζω για την πενταήμερη μας......χαχαχαχαχα!φιλιάααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εχω φτιαξει κ γω τετοια βραχιολακιααα!!!οταν ημουν στο γυμνασιο ειναι εθιστικο ουτε που θυμαμαι ποσα εκανα πολυ ωραια που εβαλες κ οδηγιες ειναι ο,τι πρεπει για καλοκαιρινα -ανοιξιατικα μονιμα βραχιολια!

  α θα κατεβεις Αθηνα?? θα σε δω αυριο με το καλο στη συναντηση πολυ χαιρομαι!

  cu απο κοντα!
  φιλακιαααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Teleia ta vraxiolakia kai kalo taxidi gia aurio!!!
  Anupomonw na dw ta post sas gia to pws perasete stin athina, makari na mporousa na katevw kai egw Athina na sas dw kai apo konta!
  filia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αχ τι καλααα!χαμος θα γινει στη συναντηση απο beauty bloggers!!που τα θυμηθηκες βρε αυτα τα βραχιολακια??χρονια ειχα να τα δω!!χιχιχι

  http://sissisplace.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πωπω ταλέντο η μικρή σου, πολυ ομορφο το βραχιολάκι!! θα βάλω την μαμα μου να το φτιάξει γιατι εγω μονο χαντρες σε κορδονάκια ξέρω να περνάω! :Ρ
  οσο για την συνάντηση των GBB σας ευχομαι να περάσετε τελεια και περιμένω να δω πολλές φωτο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τέλεια γίνονται τα βραχιολάκια με αυτήν την τεχνική. Φτιάχνουμε κι εμείς με την κόρη μου. Ήθελα κι εγώ πολύ να έρθω στην συνάντηση των GBB αλλά λόγω ασθένειας της γιαγιάς δεν είχα που να αφήσω τη μικρή. Κρίμα και ήθελα να σας γνωρίσω. Θα περιμένω νέα από την συνάντηση και ελπίζω να γνωριστούμε σε επόμενη συνάντηση. Είστε και μακριά βρε κορίτσια ευκαιρία ήταν. Φιλιά πολλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ειναι πολυ ωραιο για "Μαρτης".
  Την επομενη φορα που θα βρεθουμε ολες οι bloggers θα τα πουμε να γνωριστουμε.
  Miss Starshiny

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ti wraio auto to xeraki! gia fagwma! sugxarhthria gia th xeirotexnia!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή