Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Express revive mani!

.... ή αλλιώς "πως να ανανεώσετε το ξεφλουδισμένο μανικιούρ σας!

Η φίλη μου η Άννα συχνά πυκνά επικαλείται το "νόμο του Μέρφι".
Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχει και άδικο. 
Τη μοναδική μέρα που θα είμαι άλουστη-αμακιγιάριστη-άκεφη, εκείνη θα τύχει να δω την παλιά μου συμμαθήτρια ή θα βρεθώ μπροστά στην κουτσομπόλα της γειτονιάς ή θα έρθει για μια ξαφνική επίσκεψη η θεία μου η Αφροξυλάνθη.
Εδώ λοιπόν θα σας προτείνω ένα πολύ γρήγορο τρόπο να διορθώσετε στα γρήγορα τα νυχάκια σας. Δε θα έχετε το τέλειο μανικιούρ, δε θα έχετε όμως και εκείνα τα αντιαισθητικά ξεφτισμένα νύχια.
Εάν λοιπόν είναι τα νυχάκια σας κάπως έτσι....

                                                                               
τότε η λύση είναι είναι ένα γρήγορο sponging! Το "Sponging" είναι μια τεχνική για νυχάκια.Χρησιμοποιούμε ένα σφουγγαράκι, βουτάμε την άκρη του σε λίγο βερνίκι νυχιών και μετά , ακουμπώντας το απαλά στο νύχι μας, κάνουμε μικρές στάμπες . Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σφουγγαράκια αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κομματάκι από το σφουγγαράκι για τα πιάτα ή μπορούμε να ανακυκλώσουμε και τα παλιά σφουγγαράκια από τις πούδρες μέικ απ. Προσωπικά εμένα με βολεύει το σφουγγαράκι για τα πιάτα. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι ( μετά τη χρήση θα το πετάξουμε γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά) και επιλέγουμε ένα βερνίκι νυχιών που θα μπορέσει να καλύψει αυτό που ήδη έχουμε στα νυχάκια μας.
Κάτι τέτοιο δηλαδή...


Εγώ διάλεξα ένα βερνίκι νυχιών σε ασημί χρώμα και στη φωτογραφία βλέπετε ένα κομμάτι από σφουγγαράκι που έχω στο νεσεσέρ μου . Από αυτό κόβω ένα κομματάκι κάθε φορά.
Στο μπάνιο μου έχω πλακάκια που με έχουν βολέψει πολύ, μιας και απλώνω εκεί το βερνίκι για τα ...πασαλείμματα μου. Εσείς μπορείτε να το κάνετε σε ένα χαρτί, σε ένα παλιό cd ή και απευθείας από το βουρτσάκι του βερνικιού. Όπως βολεύει την κάθε μια σας.


Παίρνουμε λοιπόν μια μικρή ποσότητα βερνικιού με το σφουγγαράκι και αρχίζουμε να το ακουμπάμε απαλά και στιγμιαία πάνω στο νύχι μας. Βάφουμε όπου έχει φύγει το αρχικό βερνίκι. Δεν υπάρχει χρόνος αναμονής , στεγνώνει αμέσως.  Στο τέλος το αποτέλεσμα μας είναι κάπως έτσι...


Όχι τέλειο, πολύ καλύτερο όμως από πριν, δε συμφωνείτε;
Φιλάκια     xxx

6 σχόλια :